luni, 10 februarie 2014

Cum poţi scăpa de amenda pentru depăşirea vitezei legale

Amenda pentru depăşirea vitezei legale poate fi contestată în instanţă dacă ştii anumite amănunte. VEZI AICI CUM POŢI SCĂPA DE AMENDĂ

Şoferii surprinşi de radar pot scăpa de amendă
Şoferii surprinşi de radar pot scăpa de amendă / FOTO: Grup RC

Dacă în instanţă există o fotografie ca probă împotrivă ta şi ea are semnul "T", trebuie să ştii că asta înseamnă TARGET adică Ţintă şi arată că aparatul radar identifică un corp în mişcare şi viteza acestuia, potrivit dcnews.ro.


"Sunt foarte puţini cei care ştiu că atunci când viteza stabilită de radar este aproape de viteza legală şi o depăşeşte cu cel mult 9 km/h nu trebuie să plătească absolut nicio amendă", explică avocatul Gheorghe Piperea. Potrivit lui Piperea, "legea spune că trebuie să fii trecut cu 10 kmh peste viteza legală că să fii sancţionat".



Mai mult decât atât, ar trebui să ştii că şi dacă depăşeşte 59 de km/h ai şanse să câştigi în instanţa anularea amenzii. De ce? "Poţi să conteşti măsurătoarea. Practica arată că aparatele de radar au o marjă de eroare cam de 5 kmh în plus sau în minus. Poţi să mizezi şi pe asta. Dacă este un radar mobil, aici marjele sunt şi mai mari", a subliniat Piperea.



În momentul în care ai primit amendă acasă, trebuie să te asiguri că toate datele tale sunt completate corect.



Dacă ceva este completat greşit adică ne referim la date precum nume, prenume, numărul de înmatriculare a maşinii, numărul şi seria cărţii de identitate, descrierea contravenţiei, încadrarea ei în drept, ai mari şanse de reuşită.



Astfel, dacă informaţiile sunt incomplete sau incorecte, atunci amenda poate fi anulată.



Un alt lucru important: vezi dacă procesul-verbal constatator al amenzii ţi-a fost trimis în termen de maximum 30 de zile de la data aplicării acesteia, pentru că, dacă Poliţia ţi-a trimis amendă cu depăşirea acestui termen, ea este nulă şi va fi desfiinţată de orice judecător. Trebuie, de asemenea, ştiut că în momentul în care conteşti amenda aplicarea sancţiunii se suspendă. Cu alte cuvinte dacă ţi-a fost suspendat permisul de conducere şi depui o contestaţie în instanţă, poliţia va fi obligată să-ţi dea înapoi actul. Vei putea conduce maşina până când instanţa dă o decizie. Dacă vrei să ai şanse de succes trebuie să depui plângerea în termen de maximum 15 zile de la primirea ei, altfel eşti bun de plată.



Tu ce parere ai?  Te rog sa lasi un comentariu mai jos”

sursa:
http://www.realitatea.net/cum-poti-scapa-de-amenda-pentru-depasirea-vitezei-legale_857166.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu